Mestskí poslanci rozhodnú o rekreačnej zóne a odpadoch

23.06.2008 Stropkov

Stropkov 23. júna (TASR) - O existencii prímestskej rekreačnej zóny a odpadovom hospodárstve budú v piatok (27. júna) rozhodovať poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Stropkove.
Otázka fungovania prímestskej rekreačnej zóny v areáli Pod vlekom je aktuálnou už niekoľko rokov a súčasné vedenie mesta by na ňu chcelo dať definitívnu odpoveď v podobe vzniku neziskovej organizácie, ktorú by spolu so samosprávou vytvorila TJ Slávia Stropkov. Novovzniknutá organizácia by bola správcom a prevádzkovateľom zariadení a športovísk Pod vlekom. Primárnou funkciou prímestskej rekreačnej zóny bude vytvorenie priestoru na rekreáciu a rekreačný šport.
\"Rovnako ako Mesto Stropkov dotuje iné športy, bude podporovať zo svojho rozpočtu aj fungovanie prímestskej rekreačnej zóny. Keďže TJ Slávia nedisponuje rozpočtom, ktorý by jej dovolil dokončiť ďalšie objekty a športoviská, podporili sme vo vedení mesta a v mestskej rade myšlienku vytvorenia neziskovej organizácie. Jej úlohou bude spravovať rekreačné a športové zariadenia v spomínanom areáli a zabezpečovať ich využitie. Naším cieľom je vytvoriť priestor pre relax a športové vyžitie pre najširšie vrstvy obyvateľov mesta Stropkov a okolia, ktorí majú chuť oddýchnuť si v príjemnom prostredí v prírode, \" uviedol dnes pre TASR prednosta Mestského úradu v Stropkove Metod Burák.
Poslanci MsZ budú rozhodovať medzi vytvorením neziskovej organizácie za účasti Mesta Stropkov a TJ Slávia Stropkov alebo začlenením uvedených činností pod Mestský športový klub Tesla Stropkov, s. r. o. Mestská rada podporila prvú alternatívu.
Rovnako aktuálnou je v Stropkove aj otázka riešenia odpadového hospodárstva. Kapacita skládky tuhého komunálneho odpadu (TKO) v katastri obce Chotča bude naplnená do konca tohto roka. Vedenie mesta preto zvažovalo v tejto súvislosti dve možnosti – prenájom odpadového hospodárstva, alebo vybudovanie novej kazety z vlastných zdrojov. \"Pri tejto príležitosti treba zdôrazniť, že sa púšťame do náročného projektu, pričom vôbec nie je isté, ako verejná súťaž dopadne. Našou predstavou je, aby súkromný investor získal prenájom skládky TKO minimálne na 15 rokov s tým, že by bola zmluvne definovaná periodicita odvozu TKO a tiež by prebral pracovno-právne záväzky Služieb mestského podniku na úseku odpadového hospodárstva. Pokiaľ by verejná súťaž nepriniesla úspech, budeme musieť hľadať iné alternatívne riešenie, \" dodal Burák.
 

Vyberte región